Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Borst > Borstvergroting

Borstvergroting

Een borstvergroting is een veel voorkomende plastisch chirurgische ingreep. Door leeftijd, genen, zwangerschap of gewichtsschommelingen kan de grootte en vorm van de borst veranderen. Vrouwen die niet tevreden zijn met de grootte van hun borst of problemen hebben met de manier waarop hun borst eruitzien, kunnen met een borstvergroting niet alleen de grote maar ook de vorm van de borst verbeteren.

Het is belangrijk te weten dat een borstvergroting hangende borsten niet kan corrigeren. In dit geval kan wel een borstlift uitgevoerd worden, dit kan echter wel in combinatie met een borstvergroting.

Implantaten bij een borstvergroting

Borstimplantaten (siliconen) worden over het algemeen op twee plaatsen in de borst geplaatst, namelijk achter de borstklier of gedeeltelijk onder de borstspier (dual plane). Onze plastisch chirurg kan u meer vertellen over de voor- en nadelen van beide methoden. In de medische wereld is de silicone implantaat het meest gebruikte materiaal bij een borstvergroting. Siliconen zijn langdurig getest. We hebben een uitgebreide keuze uit verschillende soorten implantaten. Bauland Kliniek werkt met de hoogwaardige, moderne implantaten van Mentor en Motiva. Naast een siliconen implantaat bestaat er ook de mogelijkheid te kiezen voor een watergevuld implantaat. Daarnaast bieden wij druppel en rond vormige implantaten aan. Het type implantaat dat het beste bij u past hangt af van uw lichaamsvorm, de grote van het borstweefsel en cupmaat. Onze plastisch chirurg kan u adviseren over welk implantaat het best bij u past.

Veiligheid van de borstimplantaten

Bij Bauland Kliniek staat veiligheid voorop en zeker bij het gebruik en plaatsen van borstimplantaten.

Bauland Kliniek werkt alleen met de veilige implantaten van Mentor en Motiva. Deze implantaten worden continu uitgebreid getest er zijn verschillende wetenschappelijke studies* over het effect op langere termijn. De implantaten waar wij mee werken hebben het zwaarste keurmerk van de FDA (Amerikaanse Keur en Dienst van Waren). Deze merken zijn dus een veilige keuze voor vrouwen die een borstvergroting ondergaan.
Wij zijn in het bezit van de chirurgische bijsluiter die verstrekt wordt door het NVPC, deze krijgt u van ons zodra u de operatie bij ons heeft geboekt.

* relavantie studies:

- Aesthet Surg J. 2012 Aug;32(6):709-17. Epub 2012 Jun 29. Natrelle style 410 form-stable silicone breast implants: core study results at 6 years.
- Plast Reconstr Surg. 2005 Sep;116(3):768-79; discussion 780-1. Cohesive silicone gel breast implants in aesthetic and reconstructive breast surgery. Brown MH, Shenker R, Silver SA.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een borstvergroting gebeurt in dagbehandeling. Voor de operatie komt de plastisch chirurg bij u om het operatiepatroon af te tekenen op uw lichaam. Op de operatiekamer wordt u onder narcose gebracht. De operatie duurt ongeveer een uur. Via een snede van vijf tot zes cm. in de plooi onder de borst wordt het implantaat ingebracht. Voordat het implantaat geplaatst wordt maakt de plastisch chirurg tussen het borstweefsel en de borstspier een ruimte waar het implantaat geplaatst zal worden. In de meeste gevallen wordt het implantaat ingebracht onder de borstklier of gedeeltelijk onder de borstspier (dual plane).

Met oplosbare, onderhuidse hechtingen wordt de huid gesloten. Over de wond wordt een hechtpleister aangebracht. Het bloedverlies bij de operatie is minimaal, hierdoor is het vrijwel nooit nodig om drains (dunne slangetjes om het wondvocht af te voeren) in de wond achter te laten. Na de operatie krijgt u een speciale BH die naast steun en comfort zorgt voor een beter genezingsproces.

Na de behandeling

Na de borstvergroting wordt u op de uitslaapkamer rustig wakker onder de hoede van ons gediplomeerde personeel. De plastisch chirurg komt bij u langs om uw borsten te controleren. Als u voldoende wakker bent, kunt u weer naar huis. Over het algemeen zult u niet veel last ondervinden van de operatie. De eerste vier tot zes weken na de operatie moet u dag en nacht een stevige BH dragen en mag u niet zwaar tillen of sporten. Na twee weken komt u op controle. De wondpleisters worden dan verwijderd en u krijgt een instructie hoe u de littekens het beste kunt verzorgen. Het is heel normaal dat uw borsten de eerste weken na de operatie nog wat strak aanvoelen, of dat de littekens nog wat gevoelig zijn. Deze klachten nemen vanzelf af en de littekens vervagen in de loop van de maanden. Roken heeft een negatieve invloed op de wondgenezing. Het is daarom van groot belang dat u na de operatie gedurende tenminste twee weken niet rookt. De littekens dient u te beschermen voor ultraviolette bestraling, gedurende tenminste zes maanden. Na ongeveer zes weken en na 1 jaar komt u op controle bij de plastisch chirurg.

Pijnstilling op maat bij een borstvergroting

Bauland Kliniek werkt met de nieuwste methodes van pijnbestrijding.

U start al direct vóór de behandeling met pijnmedicatie. Afhankelijk van uw ingreep krijgt u een specifiek en uitgebalanceerd pakket van pijnmedicatie.
Hierdoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk hinder of pijnklachten. Dit medicatiepakket is natuurlijk bij de behandelprijs inbegrepen.

Tevens wordt er, naast dit medicatiepakket, tijdens de operatie lokale verdoving achtergelaten. Beide manieren zijn erop gericht om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Sneller herstel na een borstvergroting

Na een borstvergroting kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.
Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten

Een borstvergroting is al mogelijk voor €3.975,-.

Foto's voor en na een borstvergroting