Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Een huidoverschot van de bovenoogleden kan voor een vermoeide gezichtsuitdrukking zorgen. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u in werkelijkheid bent. In extreme gevallen kunnen hangende bovenoogleden uw zicht belemmeren. Meestal komt dit voor bij het ouder worden, maar jongere mensen kunnen er ook last van hebben. Bij een ooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de plastisch chirurg de overtollige hoeveelheden vet en huid, zodat u er jonger en frisser uitziet. Een ooglidcorrectie kan een onderdeel vormen van een grotere ingreep in uw ooggebied. U kunt bijvoorbeeld meteen kraaienpoten, rimpels of hangende wenkbrauwen laten behandelen.

YouTube 

Klik hier voor een video over een ooglidcorrectie.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een ooglidcorrectie wordt in een dagbehandeling uitgevoerd. De ingreep neemt 20 tot 30 minuten in beslag. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Daarbij kan een 'roesje' worden gegeven zodat u weinig tot niets van de operatie merkt. Dit zal de anesthesioloog met u bespreken. Bij de correctie van uw bovenooglid maakt de plastisch chirurg een sneetje in de natuurlijke plooi van uw ooglid. Zo is de chirurg in staat om de overtollige hoeveelheid huid en vet te verwijderen. Het sneetje wordt vervolgens gesloten met een onderhuidse, fijne hechting.

Na de behandeling

Direct na de ingreep wordt er een verkoelend oogmasker op de oogleden gelegd om de zwelling en bloeding zoveel mogelijk te beperken. Nadat de plastisch chirurg u heeft gecontroleerd, kunt u zich meestal binnen een uur na de ingreep laten thuisbrengen. Het is mogelijk dat u wat last heeft van blauwe plekken of een lichte zwelling. Aan het herstel van uw ooggebied kunt u zelf bijdragen door de eerste twee dagen uw oogleden te koelen. Dit kunt u doen door middel van een koel oogmasker. Deze kunt u bij ons voor 5 euro aanschaffen. Wij adviseren u te slapen met een extra kussen. Hierdoor ligt uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam, waardoor eventuele bloedingen verminderen en het herstel bevorderd wordt. U kunt de eerste weken beter niet diep bukken of

zwaar tillen, omdat dit de druk in het behandelde gebied verhoogt. Na zeven tot negen dagen worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor een controle bij de plastisch chirurg. Hoe snel u weer kunt gaan werken, hangt af van het type werk dat u doet en of wanneer u uzelf weer goed voelt.

Sneller herstel na een ooglidcorrectie?

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht. Lees hier meer over Lymfoedeem. We raden u aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten

Een bovenooglidcorrectie is al mogelijk vanaf €895,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.

Foto's voor en na een bovenooglidcorrectie