Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Correctie uitgescheurde oorlel

Correctie uitgescheurde oorlel

Wanneer uw oorlel is uitgescheurd door bijvoorbeeld een ongeluk met een oorbel, kan een oorlelcorrectie uitkomst bieden. Een oorlelcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep.

Algemeen

Wanneer u oorbellen draagt kunt u gemakkelijk ergens achter blijven haken, waardoor uw oorlel uitscheurt. Er blijven dan twee losse lapjes huid over, waardoor u geen oorbellen meer kunt dragen. Bovendien ziet dit er niet erg fraai uit. Met een oorlelcorrectie kan dit probleem gemakkelijk worden verholpen.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Het corrigeren van oorlellen is een relatief kleine ingreep en wordt onder lokale verdoving gedaan. Voorafgaand aan de operatie wordt het te behandelen gebied gemarkeerd. U krijgt een kleine injectie in de oorlel, waardoor u van de ingreep niets voelt. Wanneer uw oorlel volledig is uitgescheurd zal er eerst een stukje weefsel worden verwijderd en vervolgens worden de losse huidflapjes aan elkaar gehecht. Oorbelgaatjes die te groot zijn geworden, kunnen door middel van hechtingen worden verkleind.

Na de behandeling

Na de ingreep mag u meteen naar huis. Om het wondje op uw oorlel te beschermen wordt deze afgeplakt met een pleister. Na het uitwerken van de verdoving kunt u een matige pijn ervaren. Ook kunt u de eerste dagen last hebben van een trekkende pijn rond de oorlel. Het kan ook voorkomen dat de oorlel één tot twee weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos is. Deze klachten zijn normaal en zullen na een paar weken verdwijnen.

Kosten

Een correctie uitgescheurde oorlel is al mogelijk vanaf €675,-