Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > MACS Facelift

MACS Facelift

Naarmate u ouder wordt, zal de huid in uw gezicht gaan verslappen. Het gevolg hiervan is een verouderde uitstraling. Een MACS-lift kan dan uitkomst bieden om u een jongere en frissere uitstraling te geven. MACS staat voor Minimal Acces Cranial Suspension.

Algemeen

Bij een MACS-lift wordt er gewerkt met een minimaal sneetje voor het oor. In tegenstelling tot de klassieke facelift wordt de huid bij een MACS-lift niet naar achter getrokken, maar omhoog. Hierbij worden de wangen, kaaklijn en hals strakker gemaakt. Anders dan bij de oppervlakkige huidcorrectie van de mini facelift, wordt naast de huid ook onderhuids bindweefsel en vet teruggebracht naar de natuurlijke plaats.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Bij een MACS-lift worden de wangen, kaaklijn en hals strakker gemaakt. Bij deze ingreep wordt er een snede gemaakt vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden, voor- en achter de oorschelp langs. Vervolgens worden de huid en het laagje bindweefsel tussen huid en spieren losgemaakt en wordt het bindweefsel door middel van oplosbare, onderhuidse hechtingen teruggebracht naar de oorspronkelijke plaats. Daarna wordt de bovenste huidlaag in dezelfde richting strakgetrokken en wordt overtollig huidweefsel verwijderd. Op de plaats van de snede wordt de huid gedicht met oplosbare hechtingen. De ingreep duurt ongeveer twee uur en vindt plaats onder narcose.

Na de behandeling

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht waar u verzorgd wordt door onze gediplomeerde verpleegkundigen. Wanneer u voldoende wakker bent komt de plastisch chirurg u controleren. Na de ingreep kunt u een trekkende pijn ervaren, omdat de huid en het weefsel daaronder onder spanning staan. Ook het gebied rond de oren kan gevoelig zijn. Het behandelde gebied zal na de operatie gezwollen, beurs en blauw worden. Dit kan de eerste dagen verergeren, na een aantal dagen weer langzaam afnemen.

De huid kan enkele weken na de operatie hard aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming. De huid kan soms ook meer of minder gevoelig zijn. Deze reactie is normaal en zal langzamerhand verdwijnen. Alle hechtingen lossen vanzelf op en de pijn, zwellingen en bloeduitstortingen zullen langzamerhand wegtrekken.

Kosten

Een MACS facelift is al mogelijk voor €5750,- Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.