Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Mini Facelift

Mini Facelift

Naarmate u ouder wordt, zal de huid in uw gezicht gaan verslappen. Het gevolg hiervan is een verouderde uitstraling. Een mini facelift kan dan uitkomst bieden om u een jongere en frissere uitstraling te geven. De mini facelift, ook wel S-lift genoemd, is een facelift waarbij alleen de verslapte huid op de wangen en onder de kaaklijn strakker wordt getrokken, zonder de onderliggende weefsels erbij te betrekken. Het voorhoofd en de hals worden buiten beschouwing gelaten.

Algemeen

Een mini facelift heeft vooral een verjongend effect op de wangen en op de kaaklijn. Deze ingreep wordt als alternatief gezien voor een volledige facelift en is een stuk minder ingrijpend. Een mini facelift heeft echter wel op een kleiner deel van het gezicht effect. De herstelperiode is dan ook vele male korter.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Voor de mini facelift gebruikt de plastisch chirurg de S-lift techniek. Dit is een techniek waarbij aan beide kanten van het gezicht, voor het oor, een smal reepje huid verwijderd in de vorm van een S. Vervolgens wordt de huid en de weefsellaag die daaronder ligt, zorgvuldig gehecht. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving.

Na de behandeling

Na de behandeling kunnen er zwellingen en blauwheid ontstaat rond het behandelde gebied. Om dit zo vel mogelijk te voorkomen, moet u na de behandeling 1 week een elastische band dragen. Na ongeveer vier weken bent u weer helemaal hersteld zijn en is het definitieve resultaat zichtbaar. Wanneer u na een week op controle komt worden de zichtbare hechtingen verwijderd. De onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Kosten

Een mini facelift is al mogelijk voor €3.100,-.