Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Oorlelverkleining

Oorlelverkleining

Naarmate u ouder wordt, worden de oorlellen steeds groter. Soms zijn de oorlellen altijd al aan de grote kant geweest. Bent u niet tevreden over de grootte van uw oorlellen? Een oorlelverkleining biedt dan uitkomst.

Algemeen

Een oorlel bestaat uit zacht weefsel. Door een kleine insnijding kan weefsel worden verwijderd om zo de grootte en vorm van de oorlel aan te passen.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Het verkleinen van de oorlellen is een relatief kleine ingreep en wordt onder lokale verdoving gedaan. Voorafgaand aan de operatie wordt het te behandelende gebied gemarkeerd. U krijgt een kleine injectie in de oorlel, waardoor u van de ingreep niets voelt. Bij een oorlelverkleining wordt er een snede gemaakt aan de onderkant van de oorlel en wordt vervolgens het overtollig weefsel verwijderd. Na de verkleining wordt de huid gehecht met oplosbare hechtingen.

Na de behandeling

Na de ingreep mag u meteen naar huis. Om de wondjes op uw oorlellen te beschermen worden deze afgeplakt met pleisters. Na het uitwerken van de verdoving kunt u een matige pijn ervaren. Ook kunt u de eerste dagen last hebben van een trekkende pijn rond de oorlellen. Het kan ook voorkomen dat de oorlellen één tot twee weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos is. Deze klachten zijn normaal en zullen na een paar weken verdwijnen.

Kosten

Een oorlelverkleining is al mogelijk voor €950,- Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.