Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Voorhoofdslift

Voorhoofdslift

Bij het ouder worden kunnen de wenkbrauwen lager gaan staan, met name aan de buitenkant. Als reactie hierop ontstaat het automatisme om de voorhoofdsspieren aan te spannen om zo de wenkbrauwen omhoog te houden. Met als gevolg vaak extra rimpels op het voorhoofd en in sommige gevallen ook spierspanningshoofdpijn.

Met een endoscopische voorhoofdslift kan hier wat aan worden gedaan. Een voorhoofdslift kan ook heel zinvol zijn voor jongere mensen die van nature zware oogleden of laagstaande wenkbrauwen hebben.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een endoscopische voorhoofdslift duurt ongeveer anderhalf uur en gebeurt onder algehele narcose. Door een paar kleine sneetje op het behaarde gedeelte van het hoofd te maken, kan de huid van het voorhoofd worden losgemaakt. Vervolgens wordt de huid naar boven geschoven en op de nieuwe plaats vastgemaakt. Vaak worden onderhuidse, oplosbare schroefjes gebruikt om het voorhoofd op de nieuwe plaats aan het schedelbot te fixeren. Deze operatie gebeurt in een dagbehandeling.

Na de behandeling

Na de operatie krijgt u een verband om het voorhoofd. Wij raden u aan om de eerste dagen na de operatie geen zware inspanning te verrichten. Met name zwaar tillen en diep bukken zijn nadelig voor de wondgenezing. In veel gevallen is het verstandig om deze operatie te combineren met een bovenooglidcorrectie om het huidoverschot van de bovenoogleden te corrigeren.

Sneller herstel?

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.
Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Na een voorhoofdslift kunt u een aantal dagen tot weken last hebben van blauw verkleuring in uw gelaat. Als u dit proces wilt versnellen kunnen we u de collageentherapie met de Beauty Angel ELT lamp aanraden.

Kosten

Een endoscopische voorhoofdslift is al mogelijk vanaf €4250,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.