Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift

Door laagstaande wenkbrauwen of zware oogleden ontstaat er een vermoeide of zelfs boze uitstraling. Vaak gaat dit gepaard met ouder worden, maar ook jongere mensen kunnen hier last van hebben. Met het corrigeren van de wenkbrauw kan dit probleem makkelijk verholpen worden. De wenkbrauwcorrectie kan een onderdeel vormen van een grotere ingreep in uw ooggebied. U kunt bijvoorbeeld meteen kraaienpoten, rimpels of oogleden laten behandelen.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Het behandelend gebied wordt plaatselijke verdoofd en duurt 30 tot 60 minuten. Veel mensen vinden het aangenaam om tijdens de ingreep een roesje te ondergaan. Hierbij krijgt u met een infuus een ontspannend middel en extra pijnstilling toegediend. Vaak wordt deze operatie verricht als een aanvullende procedure bij een bovenooglidcorrectie. Via een sneetje in de bovenoogleden worden de wenkbrauwen ondermijnd en met een hechting gefixeerd in een natuurlijke stand en een hogere positie.

Na de behandeling

Direct na de ingreep wordt er een verkoelend oogmasker op de oogleden gelegd om de zwelling en bloeding zoveel mogelijk te beperken. Nadat de plastisch chirurg u heeft gecontroleerd, kunt u zich meestal binnen een uur na de ingreep laten thuisbrengen. Het is mogelijk dat u wat last heeft van blauwe plekken of een lichte zwelling. Aan het herstel van uw ooggebied kunt u zelf bijdragen door de eerste twee dagen uw oogleden te koelen. Dit kunt u doen door middel van een koel oogmasker. Deze kunt u bij ons voor 5 euro aanschaffen. Wij adviseren u te slapen met een extra kussen. Hierdoor ligt uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam, waardoor eventuele bloedingen verminderen en het herstel bevorderd wordt. U kunt de eerste weken beter niet diep bukken of zwaar tillen, omdat dit de druk in het behandelde gebied verhoogt. Na zeven tot negen dagen worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor een controle bij de

plastisch chirurg. Hoe snel u weer kunt gaan werken, hangt af van het type werk dat u doet en of wanneer u uzelf weer goed voelt.

Sneller herstel

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.
Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten

Een wenkbrauwlift is al mogelijk vanaf €2645,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.