Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Hand & pols > Golfarm

Golfarm

Een golfarm is het gevolg van verhoogde spierspanning van de binnenste onderarmspieren. Deze verhoogde basisspanning wordt gecreëerd als men veelvuldig de betreffende spieren licht of krachtig aanspant.

Algemeen

De medische term voor golfarms is epicondylitis medialis humeri. Dit is een pijnlijke aandoening van de gemeenschappelijke vinger en polsbuigers ter hoogte van de botaanhechting aan de binnenzijde van de elleboog die ontstaat door overbelasting.

De overbelasting kan ervoor zorgen dat er minuscule scheurtjes ontstaan waarop littekenweefsel wordt gevormd. Hierdoor ontstaan pijnklachten. De pijn die gepaard gaat met een golfarm manifesteert zich aan de binnenkant van de elleboog en kan uitstralen naar de onderarm en de pols. Een golfarm ontstaat in de meeste gevallen langzaam.Veel voorkomende symptomen zijn:

  • Stekende of zeurende pijn aan de binnenzijde van de elleboog
  • Pijn bij het maken van een krachtige vuist
  • Onderhands tillen wekt pijn op
  • Drukpijn op, of onder het binnenste botuitsteeksel van de elleboog
  • De klachten kunnen ook in rust optreden

De diagnose wordt gesteld aan de hand van de bovengenoemde klachten en daarbij zal de specialist u een aantal bewegingsoefeningen laten uitvoeren.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor een golfarm. Echter is er van geen enkele behandelmethode aangetoond dat deze de duur van de klachten verkort. Het is het beste om de natuurlijke genezing af te wachten. Absolute rust van de arm is niet noodzakelijk. U kunt wel voorkomen dat uw arm stijf wordt door uw arm zo veel mogelijk normaal te bewegen. Bewegen met pijn vertraagt de genezing niet, hiermee houdt u juist uw spieren in

goede conditie. Wanneer de pijn toeneemt of niet meer te verdragen is, raden wij aan uw activiteiten te verminderen.

Na de behandeling

Een golfarm gaat vanzelf over. Hoe lang dit duurt is moeilijk te voorspellen. Na een half jaar is 80% van de patiënten (vrijwel) hersteld en na een jaar tenminste 90% van de patiënten.

Kosten

Hand en pols chirurgie wordt bij Bauland Kliniek vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees hier meer over zorgverzekeraars.