Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Lichaam > Buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie

Door middel van een buikwandcorrectie kan uw verslapte buik worden gecorrigeerd. Door gewichtsverlies, veroudering of door zwangerschap kan uw buikwand zo ernstig verslappen dat er een ‘hangbuik’ ontstaat. Een buikwandcorrectie is geen middel om extra gewicht kwijt te raken. Heeft u een kinderwens of overweegt u een behoorlijk aantal kilo’s af te vallen? Dan is het raadzaam om met onze specialist te overleggen of een buikwandcorrectie de juiste behandeling is.

Algemeen

Bij Bauland Kliniek voeren wij twee soorten buikwandcorrecties uit: een mini buikwandcorrectie en een gehele buikwandcorrectie. Bevindt uw huidoverschot zich alleen rond uw navel, dan is in veel gevallen een mini buikwandcorrectie voldoende om van uw probleem af te komen. Een gehele buikwandcorrectie is geschikt wanneer uw buik in zijn geheel verslapt is. Een van onze specialisten zal tijdens een consult beoordelen welke buikwandcorrectie voor u het meest geschikt is. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als u voor de operatie op uw streefgewicht bent. Soms is het dus nodig om eerst af te vallen.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose en neemt ongeveer twee uur in beslag. Voor de behandeling neemt de chirurg nogmaals de procedure met u door en wordt het operatiegebied nauwkeurig gemarkeerd. Vervolgens wordt er een snede in uw onderbuik gemaakt. Doorgaans is dit een horizontale snede net boven uw schaambeen. De grootte van de snede is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd moet worden. Wanneer er ook losse huid boven de navel verwijderd moet worden, dan wordt er een tweede snede rondom uw navel gemaakt. Op deze manier kan de huid boven uw navel naar beneden worden gehaald en kan de overtollige hoeveelheid huid worden verwijderd. Uw navel wordt op zijn oorspronkelijke plaats opnieuw gehecht. Na de ingreep worden er drains (dunne slangetjes) geplaats onder uw huid, zodat het wondvocht weg kan. Deze drains kunnen meestal na één dag worden verwijderd. Nog tijdens de operatie krijgt u een drukpak aan. Na de operatie verblijft u één nacht ter observatie in onze kliniek.

Na de behandeling

Na de operatie wordt u naar onze uitslaapkamer gebracht waar u verzorgd wordt door gediplomeerde verpleegkundigen. Zodra u wakker bent komt de plastisch chirurg u

controleren. Op de dag na de operatie mag u uw bed voor enige tijd verlaten indien u zich voorzichtig beweegt. Na twee weken komt u op controle en worden de hechtingen verwijderd. Wij adviseren het drukpak tot zes weken na de ingreep te dragen en tot deze tijd geen lichamelijke inspanningen te verrichten. Wanneer u weer aan het werk kunt, hangt af van de aard van uw werkzaamheden. Dit kunt u het best tijdens het consult met de plastisch chirurg bespreken.

Meteen na de behandeling is al duidelijk te zien dat uw buik platter is geworden. Het eindresultaat is pas zes tot negen maanden na de operatie te beoordelen. Ondanks de flinke littekens zijn de meeste mensen heel blij met het resultaat.

Sneller herstel

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Door middel van een massage in de vorm van manuele lymfdrainage kan er voor een betere afvoer van het lymfevocht. Lees hier meer over Lymfoedeem. We raden u aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kosten

Een buikwandcorrectie is al mogelijk vanaf €3400,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.