Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Lichaam > Liposuctie

Liposuctie

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophopingen. Deze ophopingen worden veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen en komen veel voor op plaatsen als de hals, buik, billen, boven- en onderbenen en knieën. Het gaat hier om vetophopingen die met een dieet of regelmatig sporten niet willen verdwijnen. Liposuctie biedt dan uitkomst.

Algemeen

Liposuctie is een goede techniek om plaatselijk vetweefsel te verwijderen. Het is wel belangrijk te weten dat liposuctie geen manier is om af te vallen. Als u over het gehele lichaam een overschot aan vetweefsel heeft, dan ben u aangewezen op een dieet in combinatie met intensieve lichaamsbeweging.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Liposuctie vindt plaats in dagbehandeling onder algehele narcose of met plaatselijke verdoving. Dit is afhankelijk van de grootte en de plaats van het te behandelen gebied. Op uw lichaam worden de plaatsen gemarkeerd waar zich de meeste vetophopingen bevinden en waar de meest intensieve behandeling plaatsvindt. De te behandelen plaatsen worden via kleine sneetjes in de huidlijnen ingespoten met een speciale vloeistof waardoor het vet vloeibaar wordt. Door middel van kleine zuigbuisjes wordt het overtollige vetweefsel verwijderd. Met deze nieuwe methode kan de chirurg tijdens de ingreep de dikte van het vetweefsel meten en nauwkeurig het vervolg van de behandeling plannen. Daar waar nodig,

wordt vetweefsel ingespoten. Hierdoor ‘sculptuurt’ de chirurg de daadwerkelijke vetmassa. Als er voldoende vetweefsel is verwijderd, worden de kleine sneetjes met enkele hechtingen gesloten.

Na de behandeling

Na de ingreep wordt u naar de uitslaapkamer gebracht waar u verzorgd wordt door gediplomeerde verpleegkundigen. Het is raadzaam dat u na de ingreep door iemand wordt thuisgebracht. Na de operatie moet u zes weken, dag en nacht, speciale compressiekleding dragen. Deze krijg u na de operatie van ons mee. Regelmatige en gerichte massage kan het eindresultaat gunstig beïnvloeden. Gedurende weken na de operatie kunt u last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Na één of twee weken worden de hechtingen verwijderd. De pijn is over het algemeen goed te bestrijden met paracetamol. Als u het gevoel heeft dat paracetamol niet helpt, kunt u contact opnemen met Bauland Kliniek. Het definitieve resultaat kan pas na drie tot zes maanden bepaald worden. In die periode trekt de huid weer helemaal strak.

Vanaf de puberteit maakt uw lichaam geen vetcellen meer aan. Voor de vetcellen die tijdens de ingreep zijn weggehaald komen dus geen nieuwe vetcellen terug. Het resultaat is dus blijvend. Als uw gewicht toeneemt, worden de resterende vetcellen in het behandelde gebied gelijkmatig groter met de andere vetcellen in uw lichaam. De nieuwe contouren van uw lichaam veranderen niet. Wat het uiteindelijke resultaat precies zal worden, is afhankelijk van een groot aantal factoren: uw spieropbouw, uw leeftijd, de hormoonwerking, het herstellend vermogen van uw lichaam en de elasticiteit van de huid.

Kosten

Liposuctie is al mogelijk vanaf €1400,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.

Foto's voor en na een liposuctie