Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Nieuws artikelen > Rubin-Lift

Rubin-Lift

Door beheerder •

De Rubin-Lift is ooit ontwikkeld voor patiënten die veel gewicht zijn verloren (bijvoorbeeld door een maagband). Echter levert deze ingreep ook hele mooie resultaten op bij patiënten die een borstlift/vergroting wensen zonder implantaat. Bij de Rubin-lift verplaatst de plastisch chirurg overtollig en hangend borstweefsel van het onderste borstdeel naar boven. Overtollige huid wordt verwijderd, waardoor uiteindelijk dezelfde hoeveelheid weefsel zich in een kleiner huidoppervlak bevindt. Hierdoor ontstaat de indruk van een borstvergroting.
Om extra stevigheid te geven, wordt het gelifte borstweefsel op de borstkas vastgehecht met oplosbare hechtingen. Door deze techniek bestaat er meer kans op een langdurig en strak resultaat. Daarnaast worden ook de zijkanten (decolleté en buitenkant van de borst) zorgzaam met oplosbare hechtingen gehecht. De operatie duurt ongeveer 2,5 uur onder algehele narcose. Na gemiddeld 6 weken kunt u de dagelijkse activiteiten weer oppakken. Er dient ook 6 weken lang een ondersteunende sport-bh gedragen te worden. De hechtingen hoeven niet verwijderd te worden, aangezien er oplosbare hechtingen worden gebruikt.

Samenvattend is de Rubin-Lift dus geen borstverkleining, maar een borstlift waarbij het eigen klierweefsel niet verwijderd wordt, maar in een strakker huidoppervlak geplaatst wordt. Bij deze ingreep ontstaat het zogenoemde ‘‘anker-vormig‘ litteken. Wij adviseren bij deze operatie 2 weken voor en 6 weken na de operatie volledig te stoppen met roken. Maak een vrijblijvende afspraak bij Dr. Kloeters en kijk of u in aanmerking komt voor deze operatie.

Wie komt ervoor in aanmerking:

Patiënten:

  • met hangende borsten maar wel genoeg of overtollig weefsel aan de borstonder- of zijkant
  • met een wens voor strakkere en vollere borsten
  • die geen implantaat willen