Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Borst > Borstlift

Borstlift

Borsten kunnen door een zwangerschap of onder invloed van de leeftijd verslappen. Weinig vulling in het bovenste deel van de borst met lager hangende tepels is de meest gehoorde klacht. Ook zijn er vrouwen die altijd al slappe borsten hebben gehad. Ze moeten ondersteunende beha’s kopen om zich goed te voelen, en het kopen van bepaalde kleding brengt ergernis met zich mee. Een borstlift of borstversteviging kan hierbij uitkomst bieden.

Borstlift

Weinig vulling in het bovenste deel van de borst met lager hangende tepels is de meest gehoorde klacht. Ook zijn er vrouwen die altijd al slappe borsten hebben gehad. Ze moeten ondersteunende beha's kopen om zich goed te voelen, en het kopen van bepaalde kleding brengt ergernis met zich mee. Een borstlift of borstversteviging kan hierbij uitkomst bieden.

Als u te zwaar bent is het verstandig vóór een borstlift af te vallen om een beter resultaat te krijgen. Als u dit ná de operatie doet, zullen de borsten weer verslappen.

Met de plastisch chirurg heeft u voorafgaand aan de operatie besproken welke techniek zal worden toegepast. De behandeling vindt plaats in dagbehandeling en onder algehele narcose.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling van een Borstlift

Een borstverstevigende operatie houdt in dat de chirurg een teveel aan huid verwijdert of dat hij de borst lift, door er een implantaat in aan te brengen. Soms biedt een combinatie van beide ingrepen de juiste oplossing.

Het is soms mogelijk om alleen rondom de tepelhof huid weg te halen. Er verschijnt dan uitsluitend rondom de tepelrand een litteken. Dit kan alleen als de verslapping niet te ernstig is en de vorm van de borsten het toelaat. Bij een ernstige verslapping is een uitgebreidere borstversteviging noodzakelijk. Hierbij komen de littekens rondom de tepelhof: van tepelhof naar borstplooi en in de borstplooi, het bekende ankerlitteken.

In sommige gevallen volstaat een borstlift alleen niet en zorgt het simpelweg vergroten van de borst voor het erger hangen van de borsten. Een combinatie van een borstlift met een borstimplantaat is dan een betere oplossing, omdat niet alleen een teveel aan huid wordt verwijderd maar de borst ook voller wordt. Met de plastisch chirurg heeft u voorafgaand aan de operatie besproken welke techniek zal worden toegepast. De behandeling vindt plaats onder volledige narcose.

Pijnstilling op maat

Bauland Kliniek werkt met de nieuwste methodes van pijnbestrijding.

U start al direct vóór de behandeling met pijnmedicatie. Afhankelijk van uw ingreep krijgt u een specifiek en uitgebalanceerd pakket van pijnmedicatie.
Hierdoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk hinder of pijnklachten. Dit medicatiepakket is natuurlijk bij de behandelprijs inbegrepen.

Tevens wordt er, naast dit medicatiepakket, tijdens de operatie lokale verdoving achtergelaten. Beide manieren zijn erop gericht om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Na de behandeling

In de uitslaapkamer wordt u verzorgd door gediplomeerde verpleegkundigen. De plastisch chirurg controleert u als u weer wakker bent. Afhankelijk van de soort borstlift die bij u uitgevoerd is kunt u na 4 tot 6 weken uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. De ingreep vindt in dagbehandeling plaats en u kunt aan het einde van de dag naar huis. Twee en zes weken na de operatie vinden er controles plaats op het spreekuur.

Sneller herstel na een borstlift

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Ze kan dan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.
Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u dan aan om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten

Een borstlift is al mogelijk vanaf €2.250,-.