Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Borst > Prothesewissel

Prothesewissel

Wanneer u een borstvergroting of een borstreconstructie heeft ondergaan dan is er een kans dat uw borstprothese op een gegeven moment vervangen moet worden door een nieuwe. Net als gewone borsten worden protheses met de jaren slapper. Hoe lang een implantaat zonder complicaties meegaat is afhankelijk van het type en soort borstimplantaat dat gebruikt is. Tijdens een consult met een van onze specialisten wordt er met u gekeken of een prothesewissel nodig is en welke behandeling voor u geschikt is.

Algemeen

Als u de protheses op tijd laat verwisselen, hoeft u zich geen zorgen te maken over mogelijke complicaties. Een prothesewissel vindt meestal 10 tot 20 jaar na het plaatsen van de borstprothese plaats. Er zijn verschillende redenen voor het laten vervangen van borstimplantaten. Veel voorkomende redenen zijn:

  • Eén of beide protheses lekken
  • Er is sprake van ernstige kapselvorming
  • U bent niet meer tevreden over het resultaat van uw vorige borstvergroting
  • De prothese zit niet meer goed op zijn plek
  • Verschil in volume van de borsten

Veiligheid van de borstimplantaten

Bij Bauland Kliniek staat veiligheid voorop en zeker bij het gebruik en plaatsen van borstimplantaten. Bauland Kliniek werkt alleen met de veilige implantaten van Mentor en Motiva. Deze implantaten worden continu uitgebreid getest er zijn verschillende wetenschappelijke studies* over het effect op langere termijn. De implantaten waar wij mee werken hebben het zwaarste keurmerk van de FDA (Amerikaanse Keur en Dienst van Waren). Deze merken zijn dus een veilige keuze voor vrouwen die een borstvergroting ondergaan. Wij zijn in het bezit van de chirurgische bijsluiter die verstrekt wordt door het NVPC, deze krijgt u van ons zodra u de operatie bij ons heeft geboekt.

* relavantie studies: - Aesthet Surg J. 2012 Aug;32(6):709-17. Epub 2012 Jun 29. Natrelle style 410 form-stable silicone breast implants: core study results at 6 years. - Plast Reconstr Surg. 2005 Sep;116(3):768-79; discussion 780-1. Cohesive silicone gel breast implants in aesthetic and reconstructive breast surgery. Brown MH, Shenker R, Silver SA.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een prothesewissel vindt plaats onder algehele narcose en duurt een tot twee uur. Tijdens de operatie wordt, indien mogelijk, een snede gemaakt door het oude litteken. Vervolgens wordt de oude prothese vrij gelegd en kan door dezelfde opening overmatige kapselvorming worden verwijderd en kan een nieuw prothese worden ingebracht. Als de protheses zijn ingebracht wordt u in halfzittende houding gebracht om het resultaat te controleren.

Wanneer er wordt besloten geen prothese terug te plaatsen, is het nodig de huid die door de borstvergroting is opgerekt te corrigeren. Op deze manier kan er een mooier resultaat worden bereikt. Dit zal wel zorgen voor meer littekens.

Na de operatie worden er oplosbare hechtingen geplaatst en wordt er over de wond een hechtpleister aangebracht. In een enkel geval kan het nodig zijn drains te plaatsen, om overtollig vocht af te kunnen voeren. Na de operatie krijgt u een speciale bh die naast steun en comfort zorgt voor een beter genezingsproces.

Na de behandeling

Na de operatie wordt u naar de uitslaapkamer gebracht waar u verzorgd wordt door onze gediplomeerde verpleegkundigen. Zodra u wakker bent komt de plastisch chirurg u controleren. Als u voldoende wakker bent, mag u weer naar huis.

De eerste vier tot zes weken na de operatie moet u dag en nacht een stevige bh dragen en mag u niet zwaar tillen of sporten. Na twee weken komt u op controle en worden de hechtpleisters verwijderd. U krijgt dan ook een instructie over hoe u de littekens het beste kunt verzorgen. Het is normaal dat de littekens in de eerste weken na de operatie nog wat gevoelig zijn. De klachten nemen vanzelf af en te littekens vervagen in de loop van de maanden. Roken heeft een nadelige invloed op de wondgenezing. Het is daarom van groot belang dat u na de operatie tenminste twee weken niet rookt. De littekens dient u te beschermen voor ultraviolette bestralingen, gedurende zes maanden. Na ongeveer zes weken en na 1 jaar komt u op controle bij de plastisch chirurg.

Pijnstilling op maat bij een borstvergroting

Bauland Kliniek werkt met de nieuwste methodes van pijnbestrijding. U start al direct vóór de behandeling met pijnmedicatie. Afhankelijk van uw ingreep krijgt u een specifiek en uitgebalanceerd pakket van pijnmedicatie. Hierdoor heeft u vlak na de ingreep, maar ook de dagen daarna, zo min mogelijk hinder of pijnklachten. Dit medicatiepakket is natuurlijk bij de behandelprijs inbegrepen. Tevens wordt er, naast dit medicatiepakket, tijdens de operatie lokale verdoving achtergelaten. Beide manieren zijn erop gericht om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken.

Kosten

Een prothesewissel is al mogelijk voor €3.975,-.