Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie

Wallen kunnen voor een vermoeide gezichtsuitdrukking zorgen. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u in werkelijkheid bent. Bij een onderooglidcorrectie verplaatst of verwijdert de plastisch chirurg de overtollige hoeveelheden vet en huid onder uw ogen, zodat u er jonger en frisser uitziet.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

 

De behandeling

Het behandelend gebied wordt plaatselijke verdoofd en duurt 30 tot 60 minuten. Veel mensen vinden het aangenaam om tijdens de ingreep een roesje te ondergaan. Hierbij krijgt u met een infuus een ontspannend middel en extra pijnstilling toegediend. Onder de wimpers wordt een sneetje gemaakt. Als er alleen een huidoverschot is, kan het weghalen van een reepje huid voldoende zijn. Als er sprake is van uitpuilend vet, wordt het vet verwijderd of losgemaakt en verplaatst om een natuurlijke overgang te maken van de wang naar het onderooglid. Met dunne hechtingen en hypoallergene pleisters wordt de wond gesloten.

Na de behandeling

Direct na de ingreep wordt er een verkoelend oogmasker op de oogleden gelegd om de zwelling en bloeding zoveel mogelijk te beperken. Nadat de plastisch chirurg u heeft gecontroleerd, kunt u zich meestal binnen een uur na de ingreep laten thuisbrengen. Het is mogelijk dat u wat last heeft van blauwe plekken of een lichte zwelling. Aan het herstel van uw ooggebied kunt u zelf bijdragen door de eerste twee dagen uw oogleden te koelen. Dit kunt u doen door middel van een koel oogmasker. Deze kunt u bij ons voor 5 euro aanschaffen. Wij adviseren u te slapen met een extra kussen. Hierdoor ligt uw hoofd hoger dan de rest van uw lichaam, waardoor eventuele bloedingen verminderen en het herstel bevorderd wordt. U kunt de eerste weken beter niet diep bukken of

zwaar tillen, omdat dit de druk in het behandelde gebied verhoogt. Na zeven tot negen dagen worden de hechtingen verwijderd. U maakt dan meteen een afspraak voor een controle bij de plastisch chirurg. Hoe snel u weer kunt gaan werken, hangt af van het type werk dat u doet en of wanneer u uzelf weer goed voelt.

Sneller herstel?

Na een operatie kan het zijn dat u last heeft van wondvochtophopingen (secundair lymfoedeem). Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Sneller herstel na de operatie kan dus bevorderd worden door een behandeling bij onze huidtherapeute. Zij kan door middel van massage in de vorm van manuele lymfdrainage zorgen voor een betere afvoer van het lymfevocht.

Lees hier meer over Lymfoedeem.

We raden u om na de operatie een afspraak in te plannen bij onze huidtherapeute. De behandeling bij de huidtherapeute wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Klik hier voor het maken van een afspraak.

Kosten

Een onderooglidcorrectie is al mogelijk vanaf €2115,-. Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.

Foto's voor en na een onderooglidcorrectie