Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Gezicht > Oorcorrectie

Oorcorrectie

Wanneer u niet tevreden bent over de grootte, vorm of stand van uw oren, kan een oorcorrectie uitkomst voor u bieden. Met een oorcorrectie kan de vorm, grootte en stand van uw oren worden veranderd met als doel de oren beter in verhouding brengen met de rest van het gezicht. Een oorcorrectie kan aan één of aan beide oren worden uitgevoerd.

Algemeen

De oren zijn erg bepalend voor uw voorkomen. Afwijkende vorm, grootte of stand zijn makkelijk zichtbaar en kunnen als erg storend worden ervaren met psychische problemen tot gevolg. Een correctie aan de oren kan u dan helpen om ergernis of gevoelens van onzekerheid weg te nemen.

Een veelvoorkomend probleem zijn afstaande oren, ofwel flaporen. Hoewel afstaande oren functioneel gezien geen enkel nadeel hebben, wordt het over het algemeen als schoonheidsfout gezien. Afstaande oren zijn het gevolg van een aangeboren vervorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. Deze stand kan gemakkelijk worden gecorrigeerd door middel van een oorcorrectie. Dit is een kleine ingreep die tot grote verbeteringen kan leiden.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een oorcorrectie is een redelijk eenvoudige ingreep en vindt plaats onder lokale verdoving. Voor de operatie markeert de plastisch chirurg het te behandelen gebied en vervolgens wordt de lokale verdoving bij u toegediend. Wanneer de lokale verdoving is toegediend zult u niets meer voelen, terwijl u volledig bij kennis blijft. De plastisch chirurg maakt achter uw oor een snede en verwijdert het teveel aan kraakbeen. Van binnenuit wordt het oor in de gewenste vorm en positie gebracht. De huid wordt gesloten door middel van oplosbare hechtingen en vervolgens afgeplakt met kleine pleisters.

Na de behandeling

Na de operatie mag u meestal al na een half uur naar huis. Dit gebeurt alleen als de verpleegkundigen en de plastisch chirurg dit verantwoord vinden. Om uw oren te beschermen wordt er direct na de ingreep een hoofdverband aangelegd. In de eerste week draagt u deze band 24 uur per dag. Na een week zal het verband worden vervangen door een elastische hoofdband die u nog vijf weken ’s nachts moet dragen.

 

Kosten

Een oorcorrectie is al mogelijk vanaf €1350,- Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.