Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Lichaam > Bovenbeenlift

Bovenbeenlift

Door veroudering, zwangerschap of door gewichtsverlies kan de huid van uw bovenbenen verslappen en daardoor gaan hangen. Met name bij mensen die veel gewicht hebben verloren, ontstaat er overtollige huid. Wanneer dit huidoverschot u fysiek belemmerd of als storend wordt ervaren, biedt een bovenbeenlift misschien uitkomst voor u.

Algemeen

Wanneer u last heeft van overtollige huid aan uw bovenbenen, geeft intensief sporten of diëten geen resultaat. Door middel van een bovenbeenlift kan overtollige huid verwijderd, waardoor de huid weer mooi aansluit op de benen. Hierdoor wordt u niet meer beperkt in uw kledingkeuze wordt u niet meer belemmerd in uw bewegingen. Wel moet u er rekening mee houden dat er een zichtbaar litteken achterblijft na een bovenbeenlift.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Een bovenbeenlift wordt uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt ongeveer anderhalf uur. Wanneer de huid niet ernstig verslapt is kan de correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de lies. In de meeste gevallen moet de huid in twee richtingen worden opgespannen. Hierdoor ontstaat er een lang S-vormig litteken van de lies naar de knie. Het litteken komt aan de binnenkant van het bovenbeen, waardoor het minder opvalt. Indien nodig wordt ook overtollig vetweefsel verwijderd. De huid wordt na de operatie dichtgemaakt met onderhuidse hechtingen en dichtgeplakt met hechtpleisters.

Na de behandeling

Na de operatie wordt er een drukverband aangelegd en worden er drains achtergelaten. U verblijft meestal nog een nacht in onze kliniek. Zodra u weer kunt lopen, mag u naar huis. Na ongeveer een week komt u op controle en wordt het verband en de drains verwijderd. Daarna kunt u ook weer gewoon douchen. De hechtingen lossen vanzelf op. We adviseren u na de operatie gedurende vier weken dag en nacht een strakke elastische maillot te dragen. Na vier weken kunt u de maillot nog twee weken alleen overdag dragen. De eerste twee weken na de operatie moet u zo veel mogelijk rusten en mag u zich niet zwaar lichamelijk inspannen. Daarna mag u beginnen met lichte inspanning.

Kosten

Een bovenbeenlift is al mogelijk voor €4550,- Klik hier voor het volledige prijsoverzicht.