Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Behandelingen > Lichaam > Schaamlipcorrectie

Schaamlipcorrectie

Bij sommige vrouwen zijn de binnenste kleine schaamlippen erg groot. Dit kan om diverse redenen erg vervelend zijn. Met een schaamlipcorrectie kunnen te lange of te grote schaamlippen teruggebracht worden tot meer natuurlijke proporties. Een schaamlipcorrectie kan worden verricht om esthetische, maar ook om praktische redenen.

Algemeen

Als u relatief grote binnenste schaamlippen heeft kunt u hier veel hinder van ondervinden in het dagelijks leven. Denkt u hierbij aan klachten bij sporten, fietsen, paardrijden, geslachtsgemeenschap of het dragen van strakke kleding. De pijn en irritatie ontstaan doordat de gevoelige binnenste schaamlippen uitsteken. Een schaamlipcorrectie zorgt ervoor dat u meer plezier kunt ervaren tijdens geslachtgemeenschap en daarnaast zullen sporten, fietsen en paardrijden minder pijnlijk zijn. Daarnaast hoeft u zich na de ingreep niet meer beperkt te voelen in uw kledingkeuze.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak bij één van de plastisch chirurgen van Bauland Kliniek. Bel (0485)460620 of vul ons contactformulier in.

De behandeling

Het corrigeren van de schaamlippen is een relatief kleine ingreep en vindt plaats onder lokale verdoving. Voor de operatie stelt de specialist nauwkeurig vast hoeveel van de binnenste schaamlippen verwijderd kan worden. Een van de functies van de binnenste

schaamlippen is het voorkomen van uitdroging van de vagina. Daarom kunnen de schaamlippen niet in zijn geheel verwijderd worden. Het huidoverschot van de kleine schaamlippen wordt verwijderd, zodat ze beter in verhouding zijn met de grote schaamlippen. De resterende huid wordt gehecht met dun oplosbaar hechtmateriaal, dat niet verwijderd hoeft te worden.

Na de behandeling

Na de ingreep geneest de wond snel. Wij adviseren u na de operatie een week rustig aan te doen, zodat de wond de tijd krijgt om te genezen. Tijdens de genezingsperiode moet u de wond verzorgen door deze met een ongeparfumeerde shampoo te wassen en vervolgens droog te deppen. Na twee weken dient u terug te komen voor een wondcontrole.

Kosten

Een schaamlipcorrectie is al mogelijk voor €1.795,-.