Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Borsten in alle soorten en maten.

bauland Bauland Kliniek borstchirurgie borstlift borstvergroting borstverkleining plastische chirurgie zwangerschap

Borsten in alle soorten en maten.

Door Anke Kerkhof •

Groot, klein, puntig of asymmetrisch, borsten zijn er in alle soorten en maten! Maar ze hebben wel een gemeenschappelijke noemer, ze zijn ultiem vrouwelijk. Niet voor niets ondergaan veel vrouwen een borstvergroting om zich zo meer vrouwelijk te voelen.
Je kunt ook last hebben van borsten die weer veel te groot zijn die rug- en nekklachten veroorzaken, die vrouwen laten vaak een borstverkleining uitvoeren. En wist je dat ongeveer 70% van de vrouwen een verkeerde maat BH draagt? Hier heb ik al eens eerder een blog over geschreven, die kun je hier teruglezen.

borstvoeding

Borsten en zwangerschap

Al direct in je vroege zwangerschap merk je al veranderingen aan je borsten. De gevoelszenuwen in de borst raken na innesteling van de eicel extra geprikkeld waardoor je last kunt krijgen van gevoelige en jeukende borsten en tepels. Dat zijn de eerst voelbare veranderingen tijdens de zwangerschap. Maar de meest zichtbare verandering is toch wel de groei! De hoeveelheid vetweefsel in je borst, dat voor je zwangerschap de grootte van je borst bepaalde, neemt af. Bijna tegelijk neemt het aantal melkklieren in de borst toe, dit zorgt dat de bloedtoevoer. De huid rekt uit en bloedvaten worden meer zichtbaar door het vel heen. Tijdens de zwangerschap neemt de bloedtoevoer richting de tepel ook toe, waardoor deze donkerder is dan de rest van de borst.
Borsten zijn tijdens de zwangerschap zo gevoelig dat ze soms zelfs pijnlijk aanvoelen. Een goed passende BH die voldoende steun geeft is hierbij erg belangrijk.

Gevoelig onderwerp

Door verschillende invloeden kunnen je borsten veranderen. De meest voorkomende is de hierboven genoemde zwangerschap. Na een zwangerschap kunnen de borsten slapper zijn, striae en tepelkloven bevatten en soms gegroeid zijn.
Helaas zijn borsten ook gevoelig voor dingen als cystes en borstkanker. Voor borsten gaat de uitspraak – haat en liefde liggen dicht bij elkaar – bij veel vrouwen waarschijnlijk wel op.

Verander je borsten

Als er iets aan de hand is met je borsten kan het ook een inbreuk zijn op je gevoel van vrouwelijkheid. Dit kan een grote belemmering zijn en een reden zijn om hier iets aan te laten veranderen. Een bezoek aan de plastisch chirurg kan een oplossing bieden aan te kleine, grote of te slappe borsten. Na een operatie zijn deze vrouwen daadwerkelijk gelukkiger en is het gevoel van eigenwaarde en vrouwelijkheid enorm gestegen. Wil jij ook meer informatie over borstoperaties? Neem dan contact op met Bauland Kliniek, specialist op het gebied van borstchirurgie.

Het borsten ABC

Verschillende borsten van A tot Z, dat is wat The Alphabreast illustreert. Het viert de gezondheid van borsten in alle verschillende soorten en maten! Bekijk hier deze illustraties, en je zult zien dat je eigen borsten zeker niet vreemd zijn!

borsten

 

 

bauland Bauland Kliniek borstchirurgie borstlift borstvergroting borstverkleining plastische chirurgie zwangerschap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *