Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Een mooi decolleté zonder rimpels

Een mooi decolleté zonder rimpels

Door sanavisie •

Vrouwen vergeten vaak hun borsten te verzorgen en dat is zonde. Een mooi decolleté kan immers een vrouw haar grootste fysieke trots zijn.

Samen met het gezicht, de hals en de handen is het decolleté één van de lichaamsdelen die het snelst veroudert. Dat komt doordat deze lichaamsdelen het meest worden blootgesteld aan zonlicht. Door die huidveroudering krijgen vrouwen op een bepaalde leeftijd decolletérimpels. De één krijgt er wat meer last van, dan de ander. Dit heeft te maken met genen en huidskleur: een lichtere huid is gevoeliger voor huidveroudering. Maar ook blootstelling aan zonlicht, de bh keuze, voeding en verzorging zijn allemaal factoren die invloed kunnen hebben op het uiterlijk van de boezem.

Het gevaar van UV-stralen & roken

Het is algemeen bekend dat een te grote en lange blootstelling aan de zon slecht is voor de huid. Dit geldt dus ook voor je decolleté. In de zomer is het daarom belangrijk om ook de boezem altijd goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Vrouwen met een zeer lichte huid doen er goed aan om de boezem zelfs te helemaal te bedekken met kleding. Hoe lichter de huid, hoe kwetsbaarder deze is en hoe eerder deze rimpels gaat vertonen.

Ook roken heeft een negatieve invloed op de huid. Stoffen in tabaksrook breken bindweefsel in de huid af, waardoor deze zijn elasticiteit verliest. Hierdoor ontstaan in de huid van rokers veel sneller lijnen en plooien dan in de huid van niet-rokers, óók bij het decolleté.

Stoppen met roken is de beste anti-rimpeltip die er is.

Voeding en verzorging

De basis van een gezonde huid is natuurlijk goede voeding. Eet zoveel mogelijk groente, fruit en vezels en vermijd suikers, vetten, alcohol en sigaretten. Drink ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Door veel te drinken blijft de huid van binnenuit gehydrateerd, waardoor deze elastisch blijft. Maar ook hydrateren van buitenaf is een must. Naast goede voeding is het namelijk ook belangrijk om de huid in te smeren met een verzorgende crème. Er bestaan verschillende crèmes speciaal voor het decolleté.

De juiste Beha

Het dragen van een goed passende beha is belangrijk. Draag je een te grote of kleine beha dan worden je borsten mogelijk niet goed ondersteund of afgekneld. Veel vrouwen dragen al jaren dezelfde soort en maat beha. Maar de omvang van borsten verandert regelmatig onder invloed van hormonen, overgang of zwangerschap. Dus laat eens in de zoveel tijd je borsten weer even opmeten voor een accurate beha -maat. Daarnaast is het ook goed om te weten dat push -up beha’s, hoe sexy ze ook zijn, zorgen voor rimpels. Dit komt doordat zo’n beha de borsten de hele tijd tegen elkaar aandrukt. Hierdoor ontstaat tussen de borsten een gleuf die uiteindelijk bijdraagt aan rimpelvorming.

Decolleté rimpels en plastische chirurgie

Als je al rimpels in je decolleté hebt, kun je ze laten verwijderen bij een cosmetisch arts. Dit kan bijvoorbeeld door middel van Fillers , maar ook met een laserbehandeling. Een laserbehandeling is in veel gevallen de duurste, maar wel de meest effectieve behandeling tegen decolleté rimpels. Voor de rimpels te verminderen en een gezond en verzorgt decolleté te krijgen kun je een afspraak maken bij de huidtherapeut. Om je huid te onderhouden is dit echt een aanrader!

 

Heb je zelf tips voor een mooi decolleté zonder rimpels? Deel ze hieronder in de reacties!

 

Bron: Idealbodyl.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *