Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Interview met Ellie na haar borstreconstructie

Interview met Ellie na haar borstreconstructie

Door sanavisie •

Wij proberen nieuwe patiënten zo tijdens het spreekuur zo goed mogelijk te helpen en zoveel mogelijk informatie te geven over de behandeling en operatie die zij willen ondergaan. Toch zijn ervaringen en reviews van andere patiënten nog veel belangrijker. Wanneer patiënten een review achter willen laten of bereid zijn om een interview aan te gaan zijn wij dan ook enorm dankbaar. Zo kunnen wij toekomstige patiënten nog beter helpen en van dienst zijn.

Vandaag een interview met Ellie die bij ons is geweest voor een borstreconstructie.1. Wat is voor u de belangrijkste reden geweest om een borstreconstructie uit te laten voeren?

Na alle ellende van de borstkankeroperatie en de chemokuur had ik me voorgenomen om geen reconstructie te laten doen. Na verloop van tijd ben ik daar echter anders over gaan denken. Met name het schuiven van de beha ervaarde ik als zeer vervelend.

2. Heeft u lang getwijfeld om de borstreconstructie uit te laten voeren?
Een half jaar.

3. Waarom heeft u voor een kliniek gekozen boven een ziekenhuis?
Na informatie te hebben ingewonnen, bleek ik dicht bij huis zeer snel geholpen te kunnen worden bij Bauland Kliniek. Na het kennismakingsgesprek was de keuze niet meer moeilijk.

4. Hoe is de operatie verlopen? Bent u tevreden met het resultaat?

De operatie is zeer goed verlopen en ik ben zeer tevreden met het resultaat. De persoonlijke benadering en behulpzaamheid van artsen en verplegend personeel was zeer prettig.

5. Is uw quality of life verbeterd na deze operatie? (bent u gelukkiger, voelt u zich beter, zekerder, mooier?)

Ja, na de operatie voel ik me beter en zekerder en hoef ik ook geen losse prothese meer te gebruiken en dat is een enorme verbetering.

6. Zou u andere vrouwen aanraden om ook te kiezen voor een borstreconstructie? Zo ja, waarom wel? Of zijn er ook nadelen volgens u?
Ja, maar iedere vrouw moet uiteraard haar eigen beslissing nemen. Je moet je niet door anderen laten beïnvloeden. Er zijn voor mij geen nadelen.

7. Is er iets dat u andere vrouwen graag mee wilt geven als het gaat om een borstreconstructie?

In eerste instantie wilde ik het niet, maar na verloop van tijd heb ik er toch voor gekozen. Misschien dat het ook voor andere vrouwen goed is om niets te overhaasten en rustig de tijd te nemen voor een goede beslissing waar je ook helemaal achter kunt staan.