Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Kies voor mooie tanden

Kies voor mooie tanden

Door sanavisie •

Mooie en gezonde tanden… Hoe zorg je daarvoor? Is flossen bijvoorbeeld goed, of kun je beter een tandenstoker gebruiken? En hoe zit het met suiker? Hieronder geven we je 5 manieren om te kiezen voor gezonde tanden.
kies voor mooie tanden
Leuke bijkomstigheid van deze tips: lachend naar de tandarts.

Kies voor water
De meeste drankjes hebben twee eigenschappen: ze zijn zoet en ze zijn zuur. Dat maakt ze lekker om te drinken, maar niet bepaald goed voor je gebit. Frisdrank, energiedrank en vruchtensap kun je daarom beter laten staan. Met koffie, thee en vooral water doe je je tanden wél een plezier.

Kies voor gezonde voeding
Je gebit houdt van voedsel dat veel calcium en fosfor bevat. Spinazie bijvoorbeeld. En cashewnoten, volvette kaas en zeewier. De bouwstoffen uit deze voeding zorgen ervoor dat je tanden zich sterk kunnen maken, elke dag opnieuw.

kies voor mooie tanden
Tandenragers zoals deze dragen bij aan een gezond gebit.


Kies voor tandenstokers

Natuurlijk is ook gebitsverzorging belangrijk. Dat we minimaal 2 x per dag 2 minuten moeten poetsen, dat weten we inmiddels wel. Maar voor een écht mooi gebit is het raadzaam om daarnaast stokers en tandenragers te gebruiken. Flossen is ook oké.

Kies voor ontspanning
Wat heeft af en toe ontspannen met een goed gebit te maken? Tegenwoordig heel veel. Tandartsen zien een toename van het aantal mensen dat knarst met zijn tanden. De oorzaak? Stress. Door op een goede manier te ontspannen, kun je langdurige stress voorkomen en tegelijk goed voor je gebit zorgen. Kortom: je hoeft niet overal je tanden in te zetten!

kies voor mooie tanden
Samen je tanden verzorgen is leuker dan alleen!

Kies voor Quality of Life
Je tanden zeggen meer over je dan je denkt: Artsen kunnen tegenwoordig aan iemands gebit aflezen, in wat voor gezondheidstoestand deze persoon verkeert. Goed zorgen voor je tanden, betekent dus eigenlijk: goed zorgen voor jezelf. En andersom. Benieuwd hoe je dat het best kunt doen? Hou dan onze Quality of Life blog in de gaten.

Deze blog is mede tot stand gekomen dankzij de vriendelijke medewerking van C.R.C. Nelis, tandarts te Zwolle.