Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Mindfulness en nuttig zijn

balance Mindfulness nuttig niksen

Mindfulness en nuttig zijn

Door Ingrid Broeder •

Mindfulness nuttig zijn met niksen!

Wat wil ik graag nuttig zijn. Zelfs als ik in gedachten naar de zolder loop, om vervolgens op te merken dat ik daar niet moet zijn, vouw ik in het voorbijgaan nog gauw een t-shirt van de waslijn op, zodat de naar-boven-loop-actie toch niet voor niets was.

Terwijl  ik de beste ideeën voor een blog krijg als ik schijnbaar nutteloos aan het spijbelen ben. Dat wil zeggen aan het niksen ben terwijl ik eigenlijk moet…..(vul zelf in, kies uit: lezen , leesclub, stofzuigen, mailen, Facebook, yoga, sporten, mediteren, werken).

Al niksend kijk ik naar hoe het badwater in het putje wegloopt en ik besef dat ik veel liever denk dat alles uiteindelijk goed komt, in plaats van dat ik op zoek ga naar wat er allemaal fout kan gaan om zoveel mogelijk risico’s te kunnen indekken.

Geen 13 in een dozijn

Net zoals ik laatst een vriend heb geholpen met  het inzegenen van zijn flat. Hij had voor een mooie prijs een prachtig opgeknapt appartement gekocht. Nee, hij had al genoeg hulp bij het verhuizen van zijn spullen. Maar ik kon wel wat voor hem doen. In één van de kamers bevond zich een groot rood geschilderd vlak op de  witte muur. Bij nadere bestudering was dit mysterieuze vlak  waarschijnlijk bedoeld om een grote, daaronder geschilderde,  13 te camoufleren. Hoe deze 13 daar terecht was gekomen bleef onduidelijk.

Of ik daar niet een schilderij overheen kon maken.

Zodoende ging ik de week daarop met schildersspullen die kant op. Ik trof een maagdelijk witte muur aan met, inderdaad, een opvallend groot rood vlak waar duidelijk een 13 doorheen schemerde.

En toen zonder nadenken of ontwerp, vol de eerste streep direct met verf zetten. Niet bang zijn om spatjes te maken op de brandschone vloer of op de helderwitte muur. Geen kans om opnieuw te beginnen of een stukje uit te gummen. Gewoon erop vertrouwen dat het wel goed komt.

En Peter was blij, net als ik, blij met het uiteindelijke resultaat.

Create your own mind

Prima om van te voren na te denken over hoe je iets gaat aanpakken, maar niet als het denken gaat over wat er allemaal fout kan gaan. Dan kun je beter gewoon beginnen en erop vertrouwen dat het links of rechtsom wel goed komt. Op z’n minst leer je ervan. Create your own mind :Mindfullness-Oss.nl.

balance Mindfulness nuttig niksen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *