Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Tips tegen zweetplekken

beauty botox Tips tegen zweetplekken

Tips tegen zweetplekken

Door Anouk •

De zomermaanden zijn heerlijk. De temperatuur stijgt, we kunnen met de zonnebril op ons hoofd genieten van het zonnetje, eten ijsjes in overvloed, bbquen tot in de late uurtjes en eten marshmallows bij de vuurkorf. Klinkt fijn, niet waar? Toch is het zomerseizoen niet voor iedereen leuk. Bij hitte is ons lichaam namelijk eerder geneigd om te gaan zweten. Zweten kun je helaas niet altijd voorkomen en de een heeft er meer last van dan de ander.

Zweten is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijt raakt. Sommige mensen zweten echter meer dan nodig is om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om die vervelende zweetplekken en de geur te voorkomen.

tips tegen zweetplekken

Tips tegen zweetplekken

Soort stof
Qua kleding is het (vooral als je veel transpireert) belangrijk om te kijken van welke stof shirtjes of blousejes zijn gemaakt. Zijde is bijvoorbeeld een stof die ervoor zorgt dat zweetplekken extra opvallen. Bij stoffen als katoen en linnen is dit minder, omdat ze minder vocht opnemen.

Kleur, prints en Muscle Tees
Als je snel zweet is het belangrijk om op de kleur of prints van shirts te letten. Bij lichte kleuren zoals roze en grijs vallen zweetplekken sneller op dan bij donkerblauw of zwart. Dit geldt ook voor shirts met een opvallende print. Door de print zullen de zweetplekken minder opvallen dan wanneer je een effen shirt draagt. Een andere oplossing is een shirt met Muscle Tees. Deze top heeft erg wijde armgaten. Het zweet kan dan bijna niet op het shirt komen.

Okselpads
Dit zijn schijfjes die je onder je oksels kunt plakken en die het zweet opvangen. Het voelt wat gek aan in het begin dat het onder je oksels zit, maar daar wen je aan als je het vaker gebruikt. Deze okselpads zijn voor veel mensen dé oplossing omdat zweten in een groot gezelschap niet prettig is.

Botox tegen overmatig zweten
Bij ons kunt u terecht voor een Botox behandeling tegen het overmatige zweten. De procedure met Botox is simpel en er is geen verdoving bij nodig. De gehele behandeling duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Enkele minuscule druppeltjes Botuline Toxine A worden in de voor u relevante spiertjes aangebracht. Na drie tot vijf dagen wordt het verslappende effect van het eiwit zichtbaar en het beste resultaat is na 14 dagen te merken. Zo kunnen bijvoorbeeld natte plekken onder de oksels bij het geven van presentaties zeer vervelend zijn. Door enkele prikjes Botox ter hoogte van de oksels in te brengen wordt de zweetproductie onder de oksels zo’n 6 tot 9 maanden gestopt.

Bron foto:1

beauty botox Tips tegen zweetplekken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *