Bel voor meer informatie +31 (0) 48 546 06 20(lokaal tarief) 06-82761790

Home > Ongewenste roodheden

Bauland Kliniek cherry angioom couperose huidtherapie roodheden spider naevi

Ongewenste roodheden

Door Melanie van Kol •

Last van ongewenste roodheden?

Couperose, spider naevi en bloedblaasjes zijn goedaardige huidaandoeningen die als cosmetisch storend ervaren kunnen worden.

 

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes. Het komt vaak voor op de wangen, neus, kin en decolleté.

Spider naevi is is een rode verkleuring dat bestaat uit een centrum met uitlopers (spinvormig). Ook deze rode verkleuring ziet men meestal op het gezicht.

Cherry angioom (bloedblaas) is een helder rood bultje op de huid. Deze rode verkleuring komt juist weer vaak voor op het lichaam.

 

Behandeling

Tijdens de behandeling van couperose gaat de huidtherapeut met een minuscuul klein naaldje oppervlakkig de huid in. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwitten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid tijdelijk wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Deze therapie noemen we coagulatie. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Indien u kampt met een wat zwaardere vorm van couperose kan het aan te bevelen zijn om te kiezen voor lasertherapie. Deze therapie is weliswaar wat kostbaarder, maar werkt voor grote gebieden efficiënter. Coagulatie zou in een dergelijk geval vele behandelingen vereisen, wat relatief gezien niet voordelig is.

 

Wilt u weten of de huidtherapeut iets voor u kan betekenen of wilt u meer informatie erover? Vraag dan een vrijblijvend en kosteloos consult aan of klik hier voor meer informatie.

 

Wist u dat de meeste behandelingen door de huidtherapeut (deels)vergoed worden door de zorgverzekeraar?

 

 

Bauland Kliniek cherry angioom couperose huidtherapie roodheden spider naevi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *